Читај ми!

Бајден: Срамота је то што Трамп не признаје резултат избора

Новоизабрани председник САД Џозеф Бајден изјавио је у уторак да је срамотно то што његов републикански противкандидат и актуелни председник Доналд Трамп није признао резултат избора.

Обраћајући се на догађају у Делаверу, Бајден је рекао да је транзиција у току, упркос томе што Трамп одбија да прихвати резултате избора, преноси Ројтерс.

Он је додао да се нада да ће изаћи с именима за бар неке позиције у Кабинету до Дана захвалности, који се обележава 26. новембра.

Бајден је истакао да ништа неће спречити трансфер власти у америчкој администрацији, иако, како је додао, актуелни председник Трамп без доказа тврди да су прошлонедељни избори били обележени крађом гласова и бројним неправилностима.

На молбу новинара да прокоментарише изјаву државног секретара Мајка Помпеа да ће Америка мирном транзицијом добити још једну Трампову администрацију, Бајден се, како преноси Ројтерс, насмејао.

"Када буду објављени коначни резултати ствари ће бити готове. Све ће бити решено 20. јануара. Већина људи је гласала за председника, сви схватају да морамо радити заједно и ујединити се", рекао је Бајден новинарима.

На питање како мисли да ради са републиканцима када га не признају, Бајден је рекао кратко "признаће".

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво