Читај ми!

Реакције из региона на Бајденову победу

Преседавајући Председништва Босне и Хeрцеговине Шефик Џаферовић честитао је Џоу Бајдену победу на изборима за председника САД. Премијер Словеније Јанез Јанша каже да се слави победник председничких избора, а да судови још нису одлучили о жалбама.

Медији су јуче Бајдена прогласили победником председничких избора у САД. Бићу председник који тежи томе да не дели људи него да их уједињује, који не види црвене и плаве државе него само Сједињене Државе, рекао је Џо Бајден, обраћајући се присталицама у родном Вилмингтону.

Из региона стижу честитке. Преседавајући Председништва БиХ Шефик Џаферовић честитао је Џоу Бајдену победу на изборима за председника САД. 

"Ви сте доказани пријатељ БиХ и то сте потврдили у раздобљу када сте као сенатор снажно били на страни БиХ, као и у раздобљу када сте обављали дужност потпредседника САД", пише у Џаферовићевој честитки, пренела је Хина.

Као што је то раније учинио и хрватски члан Председништва БиХ Жељко Комшић, и Џаферовић је оценио да ће Бајденова победа бити нови подстицај напретку БиХ на путу ка чланству у ЕУ и НАТО-у.

Премијер Словеније Јанез Јанша каже да је занимљиво да се слави победник председничких избора у САД, а да судови још нису одлучили о жалбама.

"Занимљиво. Жалбе су поднесене у свим америчким државама с тесним резултатом. Судови још нису ни почели да одлучују. Ипак, главни амерички медији (а не неко званично тело) проглашавају победника. Честитке стижу са свих страна. Е, то је владавина права", написао је Јанша на Твитеру.

Јанша је још средином недеље преко друштвених мрежа честитао Доналду Трампу на победи, наводећи да је "сасвим јасно" да ће нови мандат припасти републиканском кандидату.

Председник Словеније Борут Пахор честитао је синоћ Џоу Бајдену победу и изразио оптимизам у погледу будућих односа.

Мандатар за састав црногорске Владе Здравко Кривокапић честитао је Џоу Бајдену и Камали Херис на изборном резултату.

"Делећи заједничке вредности демократије, слободе и социјалне правде, радујемо се будућој сарадњи са Вашом администрацијом, посвећени јачању наших билатералних односа и целокупног трансатлантског партнерства", написао је Кривокапић на свом Твитер профилу.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво