Читај ми!

Бајденове присталице славе уз ватромет, републиканци не признају победу

Присталице Џоа Бајдена изашле су на улице да прославе проглашење резултата избора у градовима широм САД, уз ватромет, лупање у шерпе, музику и трубе.

Истовремено су одржани и скупови супарничког табора много мањег обима, који инсистира на томе да избори још увек нису завршени.

Иако је пријављено неколико изолованих инцидената између Трампових и Бајденових присталица, попут оних између две супротстављене групе од по око стотинак људи у Харисбургу, у Пенсилванији, тренутно нема пријава о насиљу и другим инцидентима.

Реакције на проглашење резултата у Пенсилванији били су готово моментални. Неколико минута по објави вести на већим телевизијским мрежама, огроман број људи изашао је испред заштитне ограде око Беле куће у Вашингтону да прослави победу свог кандидата. Већина окупљених носила је маске, док је у даљини прштао ватромет, преноси Ројтерс.

У Њујорку су Бајденове присталице играле на улицама, ускакале у фонтане и прскале се водом, ударале у шерпе са балкона и кровова, носећи плакате са његовим ликом и америчку заставу.

Слични призори виђени су и у Атланти, Њу Орлеансу и Сан Франциску, између осталих.

На стотине Трампових присталица се такође окупило у неколико градова, углавном у престоницама оних држава које су имале пресудну улогу на изборима, попут Пенсилваније, Мичигена и Аризоне, до традиционалних упоришта републиканаца, као што је Колорадо.

Окупљени су узвикивали "Ово није готово" и "Бићемо овде заувек", машући заставама са Трамповим и Пенсовим ликом.

У Финиксу, престоници Аризоне, окупљени су узвикивали да је Трамп победио и да ће суд то потврдити, оптуживши медије за учествовање у пучу и за објављивање нетачних информација о Бајденовој победи.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво