Читај ми!

Бајден проглашен победником избора

Џо Бајден постаће 46. амерички председник, наводи се у пројекцијама Си-Ен-Ена. Према писању водећих америчких медија, Џозеф Бајден има 279 електорских гласова од неопходних 270, док његов противкандидат Доналд Трамп има 214. Европски и светски званичници честитали су Бајдену и Камали Харис. На улицама САД се слави. Међутим, Трамп је саопштио да Бајден, без доказа, жури да се лажно представи као победник и да су избори далеко од готових.

Телевизијска мрежа Си-Ен-Ен наводи у пројекцијама да ће Џо Бајден постати 46. председник САД. Објављено је да је Бајден победио у Пенсилванији и да је са 20 електорских гласова који му припадају прешао праг од потребних 270.

Потом, објављена је победа Бајдена и у Невади, која носи шест електорских гласова. Велики су изгледи да ће Бајден победити и у Аризони и Џорџији.

Према писању водећих америчких медија, Џозеф Бајден има 279 електорских гласова, док његов противкандидат Доналд Трамп има 214.

"Америко, част ми је што сте ме изабрали да водим нашу сјајну земљу. Пред нама је тежак посао, али обећавам вам да ћу бити председник свих Американаца – без обзира на то да ли сте гласали за мене или нисте. Одржаћу веру коју сте ми подарили", написао је Бајден на Твитеру.  

Камала Харис, која ће бити потпредседница САД, изјавила је да су ти избори много више од Џоа Бајдена и ње саме.

"То су избори за душу Америке и наше спремности да се за њу боримо. Много је посла пред нама. Почнимо", поручила је Харисова на Твитеру.

Међутим, кандидат републиканаца Доналд Трамп саопштио је да  Бајден, без доказа, жури да се лажно представи као победник и да су избори далеко од готових.

Трамп се претходно огласио на Твитеру тврдњом да је "убедљиви победник избора".

Пре него што је постао кандидат за председника Демократске странке, Бајден је био потпредседник у мандату Барака Обаме. Такође је сенатор са најдужим стажом у Делаверу.

Током своје кампање, Бајден је тврдио да се овим изборима бори за "душу нације" обећавши да ће настојати да "излечи земљу која је била разорена Трамповим мандатом".

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво