Шабац – понављање избора на 27 бирачких места

Управни суд у Новом Саду је пресудио –локални избори у Шапцу понављају се на 27 бирачких места. На биралишта ће поново 28.800 гласача у селу и у граду. Чека се одлука Управног суда и на другу жалбу.

Разлог за ново гласање су утврђене неправилности – непостојање доказа за гласање ван бирачког места и на једном због непопуњеног контролног листића.

Управни суд одлуку је донео на жалбу повереника градског одбора Српске напредне странке поднете због поништавања избора градске изборне комисије на свих 100 бирачких места.

Одлуку Управног суда поздравили су у градском одбору Српске напредне странке, наводећи у саопштењу да је "спречен покушај крађе гласова од стране Небојше Зеленовића и његових ментора" и позивају грађане да поново дају глас листи Александар Вучић - "За нашу децу".

Небојша Зеленовић, носилац листе "Шабац је наш", сматра да су избори покрадени због чега је градска изборна комисија донела одлуку о поништавању, а да је одлука Управног суда потврда њихових тврдњи о изборној крађи и бројним неправилностима.

Због куповине гласова основном јавном тужилаштву поднели су 23 кривичне пријаве против стотину именованих особа, а поднеће жалбу и Уставном суду.

Чека се одлука Управног суда и на другу жалбу. 

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво