Општине широм Србије чекају резултате избора

У Србији су одржани редовни избори за одборнике општинских скупштина, изузев у општинама у којима одборницима није истекао мандат. Гласање је одржано и у свих 17 београдских општина.

Још нису стигли резултати свих локалних избора у Србији. РТС за сада има податке из Нишавског округа, Раче и Јагодине.

На основу трећине обрађених гласова СНС је победио на локалним изборима у Нишу и добио 61 одсто гласова. Излазност у Нишу је била 43,66 одсто, саопштили су из ове странке.

СНС је убедљиво победио на локалним изборима и у Мерошини, Гаџином Хану и Сврљигу.

Коалиција СПС, Јединствена Србија, СНС освојила је 78 одсто гласова на локалним изборима у Јагодини, саопштио је изборни штаб странке Драгана Марковића Палме на основу 70 одсто пребројаних гласова.

У штабу кажу да је то вероватно један од најубедљивијих резултата на локалу у Србији.

Општински одбор Српске напредне странке из Раче саопштио је да је излазност на локалним изборима била 68,60 одсто и да је листа "Александар Вучић - За нашу децу" освојила 77,85 одсто гласова.

Како кажу, на другом месту је листа "Ивица Дачић - СПС - ЈС - Драган Марковић Палма" и та листа је освојила 11,66 одсто гласова.

На трећем је листа "Доследно за Рачу" (Коалиција СРС - ДСС - Здрава Србија - Боља Србија) која је освојила 6,76 одсто гласова.

Још нема резултата из Параћина, али према незваничним информацијама близу су листе СНС-а и Саше Пауновића. 

Када је реч о Чајетини, незванични резултати указују да ће коалиција Милана Стаматовића имати апсолутну већину у наредном периоду, јавља дописник РТС-а.

Одборницима мандат траје четири године. На изборној листи морало је бити најмање 40 одсто оног пола који је мање заступљен на листи.

Одлука о расписивању избора за одборнике скупшина градова и скупштина општина у Србији није се односила на општине у којима су одржани ванредни избори.

То су скупштине града Зајечара, Бора и Београда и скупштине општина Косјерић, Лучани, Неготин, Аранђеловац, Мајданпек, Мионица, Прешево, Медвеђа, Кула, Дољевац, Кладово и Смедеревска Паланка у којима су одржани ванредни избори од 2017. до 2019. године.

уторак, 16. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво