РИК утврдио коначан број бирача у Србији

Републичка изборна комисија усвојила је синоћ одлуку којом је утврђен коначан број од 6.584.376 бирача у Србији на изборима 21. јуна.

Одлука је донета у складу са Законом о јединственом бирачком списку, на основу решења Министарства државне управе и локалне самоуправе за накнадне уписе од 6. до 17. јуна укључујући и Косово и Метохију, рекао је председник РИК-а Владимир Димитријевић и додао да је тиме претходно утврђен број бирача повећан за 711.

"Коначан број бирача за све јединице локалне самоуправе и на свим бирачким местима на дан 18. јун јесте 6.584.376", рекао је Димитријевић на 153. седници РИК-а.

Донета је и одлука о образовању радних тела РИК-а за спровођење гласања на изборима за народне посланике Народне скупштине 21. јуна на територији АП КиМ, као и решење о образовању бирачких одбора за спровођење избора за народне посланике Народне скупштине на територији АП КиМ.

Усвојена је и одлука о накнадама за рад на спровођењу гласања на изборима за народне посланике Народне скупштине 21. јуна на Косову и Метохији у износу од 5.000 динара.

РИК је одбацио као неблаговремене 30 приговора бирача од 19. јуна на Решење о наставку спровођења изборних радњи у поступку избора за народне посланике Народне скупштине.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво