Покрет Двери не излази на изборе

На седници Председништва Српског покрета Двери, одржаној 9. маја у Чачку, донета је одлука о наставку кампање бојкота избора заказаних за 21. јун, бојкота који важи на свим нивоима избора. То је на конференцији у Скупштини Србије рекао лидер покрета Бошко Обрадовић. Тиме Двери остају верне потпису који је стављен на "Споразум са народом", саопштено је из тог покрета.

Двери, како се наводи, настављају са "бунтом против власти и активном бојкот-кампањом за одлагање избора".

Пасивни бојкот из времена пре пандемије је мртав и време је за активну кампању бојкота која подразумева пре свега "захтев за одлагање недемократских и противуставних избора заказаних за 21. јун".

Како се наводи, за одржавање тих избора нема ни здравствених ни демократских услова.

"Њихово насилно одржавање директно је уперено против здравља становништва и демократије у Србији. Немогуће је да су забрањена јавна окупљања, а да може да се настави изборни процес. Владајући режим који мења најважније изборне законе 45 дана пред изборе чини нови државни удар, кршење Устава и невиђени правни скандал да се један исти изборни процес спроводи по два различита изборна закона", каже се у саопштењу.

Покрет Двери позвао је све колеге из опозиције које чине политички блок бојкота избора на свим нивоима да се организује у заједнички фронт за остварење захтева за одлагање избора за крај године, на којима треба сви да учествују на заједничкој изборној листи. 

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво