Тридесет људи изгубило животе у поплавама

У петодневним поплавама у западној Украјни живот је изгубило 30 особа и евакуисано је готово 18.000 људи, док су у Румунији четири особе изгубиле живот у истом периоду у поплавама у североисточном округу Марамуреш.

У Украјини су се реке излиле по селима и ораницама, па је парламент на ванредној седници одобрио декрет председника Виктора Јушченка да се у шест региона уведе ванредно стање, пренео је Ројтерс.

Према наводима руске агенције Итар-таш, усвојен је и предлог Владе Украјине о издвајању око 500 милиона долара за санацију штета од поплава.

Према ранијим извештајима, 22 особе су изгубиле живот у поплавама, укључујући и шесторо деце.

У парламенту се могло чути да су поплаве у Украјини најгоре у последњих 100 година и да су реке Прут и Днестра надошле до критичне границе.

Влада у Букурешту је ове недеље издвојила 22 милиона долара за обнову оштећене инфраструктуре и обезбеђивање помоћи за угрожене румунске сељаке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво