Посебан међународни код за РС

Република Српска добила међународни поштански код, пише сарајевско "Ослобођење". Лист пише да је принцип Светске поштанске уније - један код, једна држава, али наводи да то није био случај код Републике Српске и Косова.

Од 1. јанурара ове године, Пошта Републике Српске има свој посебни међународни поштански код, пише сарајевско Ослобођење, позивајући се на неименовани извор.

Извор тврди да су власти Републике Српске, у лобирању да то постигну, ишле чак до Уједињених нација.

"Не би ово што се десило са Републиком Српском било чудно да принцип Светске поштанске уније није - један код, једна држава. Тако је у свим случајевима земаља чланица, а има их 192, укључујући и БиХ", каже саговорник Ослобођења.

Лист пише да је једини изузетак, односно осмишљени и унапред планирани уступак, учињен у случају Косова, и сада Републике Српске.

"То што су га доделили Косову није била никаква случајност, већ подлога за одвајање", тврди саговорник Ослобођења.

"Наш извор тврди да је ово што је Република Српска добила код изузетно крупна ствар, а може бити и подлога за много веће промене", пише Ослобођење.

Пошта Босне и Херцеговине је свој поштански код добила када је примљена у Светску поштанску унију, 1993. године.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво