Грчка плаћа ванредне трошкове туристима

Грчка обећала да ће туристима надокнадити све ванредне трошкове у случају да након летовања остану дуже због штрајкова и временских непогода.

У напору да подстакне туристичку индустрију, Грчка је обећала да ће страним посетиоцима надокнадити све ванредне трошкове у случају принудног продужења њиховог боравка.

Надокнада ће бити исплаћена туристима који морају да остану дуже у Грчкој због штрајкова, чак и непогода, изјавио је министар за културу и туризам Павлос Героуланос.

"Платићемо сваки ванредни рачун за смештрај и храну сваком туристи у Грчкој ако буде овде задржан због вулкана на Исланду," рекао је министар.

Грчка је усред велике буџетске и дужничке кризе и прошлог месеца је избегла проглашење мораторијума користећи прву траншу спасилачког пакета ЕУ и Међународног монетарног фонда од 110 милијарди евра.

Да би дошла до пакета, влада социјалиста је смањила пензије и плате у јавном сектору и повећала порезе.

Синдикати су одговорили серијом штрајкова који су закочили ваздушни, поморски и друмски саобраћај.

Туризам је кључни извор прихода Грчке. Доноси више од 15 проценета бруто домаћег производа и у том сектору је свако пето радно месето.

Аналитичари очекују ове године пад туристичке посете за 10 до 12 проценета, после нереда у којима је прошлог месеца у Атини погинуло троје људи.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво