Томпсон непожељан у Умагу

Концерт контроверзног хрватског певача Марка Перковића "Томпсона" у Умагу неће бити одржан, јер локалне власти сматрају да би његов долазак уништио позитиван публицитет тениског турнира, који се одржава у исто време.

Наступ је отказан након што је хрватски председник Стјепан Месић запретио властима у Умагу да ће, уколико се Томпсон појави у том граду, изостати са тениског турнира, чији је главни покровитељ.

"Месић је рекао да се, уколико дође Томпсон, из протеста не би појавио у Умагу," рекао је потпредседник Истарског демократског сабора, ИДС, Дамир Кајин.

"Ова град и Истра нису ни Бјајбург ни Загреб, па да би неко мирно гледао како се Умагом шетају људи у усташким униформама или да се на овом подручју скандира 'убиј Србина'", рекао је Кајин.

Иконографија која прати Томсонове наступе, али и његове песме често се доводе у везу са усташким покретом и фашизмом, што тај певач одлучно одбацује објашњавајући да су и он и његови обожаваоци "хрватски патриоти."

Градоначелник Умага, Владо Краљевић, изразио је жаљење што Томпсон и један концерт који се "на срећу неће одржати", изазивају већи публицитет од онога што се ових дана у Умагу догађа.

У Умагу се одржава АТП тениски турнир, који је и локални спортски догађај године, а Томпсон је требао одржати концерт на једном од стадиона комплекса "Стела марис". Службено је забрањен због бриге о јавној сигурности и "недостатка паркинг места."

Томпсонови концерти у Канади, САД и Немачкој били су на мети оштрих критика локалних Јеврејских организација, укључујући и Центар Симон Визентал, али су љегови наступи, до сада, били забрањени једино у Сарајеву, Швајцарској, Холандији и Аустрији.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво