Странка Даниса Тановића тражи да се казни политика рата

Чланови "Наше странке" чији је суоснивач сарајевски режисер, Оскаровац Данис Тановић, упутили су писмо високом представнику у БиХ Мирославу Лајчаку, од кога траже да "казни политику рата".

"Наша странка" је позвала све становнике БиХ без обзира на националну припадност, "да не наседају на језик страха, ратних уцена и мржње".

Од високог представника та странка је "ултимативно затражила да најоштрије санкционише политичке партије и политичаре који звекет оружја и задах смрти користе у јефтине предизборне трикове".

"Наша странка" то тражи "због отворених претњи ратом, антиуставног деловања, нарушавања сигурносне ситуације у земљи, довођења становништва у предратну психозу, коришћења најгорег облика језика мржње на политичкој сцени од стране милитантних националистичких партија на власти и потпуне дестабилизације земље".

Ако Лајчак жели да БиХ "стабилизује, да је уведе у процес европских интеграција, да култивише политички простор и раскрсти са политикама мржње, мрачне прошлости, рата и сталне претње ратом, мора најоштрије да казни заступнике унитаристичког и сепаратистичког национализма који позивају на рат", истиче се у саопштењу "Наше странке".

"У свим демократским друштвима такве политичке партије забрањују се законом, а у БиХ оне су на власти", наводе у новоформираној "Нашој странци".

"Ако Лајчак жели да буде одговоран политичар и човек, мора да схвати да је крајње време да заустави срљање у политички језик мржње, ратну психозу и евентуалну катастрофу коју могу, а и желе, да проузрокују јефтини политичари и мрачњаци какви су Милорад Додик, Рајко Васић и Бакир Изетбеговић", наглашавају у "Нашој странци".

"Снажно и одлучно 'не' милитантном национализму и позивању на рат мора се довољно гласно и ауторитативно чути из Лајчаковог кабинета и ОХР-а. У противном, сматраћемо и господина Лајчака и ОХР одговорним за производњу кризе у БиХ", наводи се у писму.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво