Црна Гора ће прихватити косовске пасоше

Црногорски министар полиције Јусуф Каламперовић изјавио је да ће Црна Гора прихватити пасоше Косова као што је и до сада прихватала сва документа издата уз сагланост УНМИК-а.

"Влада Црне Горе је о томе донела одлуку прошле седмице и она не значи ни признавање ни непризнаање Косова већ значи да ће Црна Гора, као чланица Уједињених нација, прихватити сва документа за чије је издавање дата сагласност УНМИК-а, рекао је Каламперовић.

Поводом најаве привремених власти у Приштини да ће издавање косовских пасоша почети 18. јула, Каламперовић је казао да Црна Гора нема намеру да затвара своје границе ни за грађане ни за робу са Косова.

Каламперовић није знао да каже да ли нови министар вера Србије Богољуб Шијаковић има црногорско или српско држављанство, али је објаснио да, уколико је оба стекао пре проглашења црногорске независности 3. јуна 2006. године, има право и да их задржи.

"То се не односи само на Србију већ и на двојна држављанства било које друге земље", прецизирао је Каламперовић.

Црногорска партија затражила је објашњење од Подгорице да ли министар Шијаковић може да буде министар у српској влади уколико има црногорско држављанство.

Каламперовић је рекао да је "његово" министарство завршило текст платформе о двојном држављанству која ће бити понуђена свим државама бивше Југославије.

Он је објаснио да је реч о изузетно рестриктивном документу и да двојно држављанство неће бити ни правило ни привилегија већ изузетак.

"У оквиру тог документа неопходно је регулисати и многе друге ствари као што је екстрадиција, дипломатија и заштита грађана", рекао је Каламперовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво