Читај ми!

Трговци људима прошле године зарадили више од три милијарде евра

Искорењивање мрежа трговаца људима може се постићи само уз заједничке акције Европске уније и међународну сарадњу у спровођењу закона, а то би подржала и Мађарска, рекао је Ђерђ Баконди, главни саветник за националну безбедност мађарског премијера Виктора Орбана.

Након заједничке сарадње чланица Европске уније, попут Аустрије, Хрватске и Мађарске и држава које нису чланице ЕУ, попут Србије и Црне Горе, чување јужне границе Уније постало је ефикасније, рекао је Баконди.

Главни саветник мађарског премијера за унутрашњу безбедност је рекао да се процењује да је приход банди трговаца људима прошле године премашио три милијарде евра.

Навео је и да европска оперативна тела, укључујући и мађарско, имају детаљне информације о бандама трговаца људима које делују на балканској рути.

Према његовим сазнањима, у близини мађарске границе оперише пет великих банди трговаца људима које се међусобно надмећу и да су се, због тога, водили и недавни оружани сукоби у пограничној зони.

Баконди је устврдио да шефови мрежа трговаца људима не бораве у Србији већ да кријумчарење миграната "организују они који већ легално бораве у Европској унији и путују у Србију са својим ЕУ документима."

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво