Месић изгубио живце

"Доста ми је тих ср...", рекао одлазећи председник Хрватске Стјепан Месић, прекинувши интервју који је давао новинарки РТЛ-а. Месић бесно устао са столице одбијајући да настави разговор.

Председник Хрватске Стјепан Месић прекинуо је у четвртак, први пут за десет година како је на дужности, интервју који је давао новинарки РТЛ-а Ивани Бркић. Месић је испровоциран, напустио просторију, уз речи: "Доста ми је тих ср...", извештавају хрватски медији.

У извештајима медија се наводи да је Бркићева Месићу поставила низ шкакљивих питања, између осталих и због чега је својевремено премијерку Јадранку Косор оптуживао да је нелегално стекла стан, а данас јој то више не пребацује.

Месић је тврдио да је стан премијерке спомињао само у кампањи 2005. године, а новинарка је инсистирала на томе да је и 2007. године потезао питање како је Косорова дошла до стана.

Након тога на ред су дошла питања о афери "Подравка". Новинарка је инсистирала да Месић одговори зашто је најпре тврдио да никога није звао у вези са позајмицом директору сплитске прехрамбене компаније СМС Срђану Младинићу, а онда признао да је звао председника "Подравкине" управе Здравка Шестака.

Бивши министар привреде Дамир Поланчец оптужио је Месића да је, на његов притисак, руководство копривничке компаније "Подравка" доделило кредит власнику сплитског СМС Срђану Младинићу, који се због незаконитости у "Подравци" налази у притвору.

На питање Бркићеве да ли подржава реизбор државног тужиоца Младена Бајића зато што га овај нечим држи у шаци, хрватски председник је, како наводе медији, бесно устао са столице и, уз псовку: "Доста ми је тих ср..." изашао, одбијајући да настави разговор.

Инцидент, иако готово сви медији у Хрватској пишу о томе, нису потврдили ни РТЛ, али ни Месићев кабинет.

Снимљени интервју РТЛ ће емитовати у недељним вестима, пишу поједини хрватски медији.

Број коментара 36

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво