Читај ми!

Ухапшен начелник Одељења за спречавање кријумчарења Управе прихода Црне Горе

По налогу Специјалног државног тужилаштва (СДТ) ухапшено је још неколико службеника Управе прихода и царина (УПЦ) Црне Горе, због сумње да су умешани у крађу заплењених цигарета које је требало да буду уништене, саопштено је из Тужилаштва.

"Након оцјене досад прикупљених доказа и обајештења, по налогу државног тужиоца у Специјалном државном тужилаштву, Специјално полицијско одјељење је лишило слободе Ж.И. - начелника Одјељења за спречавање кријумчарења и Н. А. Р. В. и М. С. , чланове Комисије за уништавање одузетих цигарета Управе прихода и царина, због постојања основа сумње да су извршили кривична дјела стварање криминалне организације и примање мита", саопштио је Порталу РТЦГ Вукас Радоњић, државни тужилац и портпарол у СДТ-у.

Они ће, како је саопштено, бити спроведени државном тужиоцу ради саслушања у својству осумњичених најкасније у року од 24 часа.

"Раније су, у истом предмету, лишени слободе осумњичени предсједник Комисије за уништавање одузетих цигарета Е. А. шеф Мобилног тима за сузбијање кријумчарења Управе прихода и царина М. П. и возач камиона са одузетим цигаретама Д. Б, због основа сумње да су учинили кривична дјела стварање криминалне организације,примање мита и злоупотреба службеног положаја, а након саслушања им је одређено задржавање у трајању до 72 часа од часа лишења слободе", казао је Радоњић.

Поступак који обухвата и друга службена лица, како је рекао, поред осумњичених и лишених слободе, покренуло је Специјално државно тужилаштво, по службеној дужности, а докази и обавештења су прикупљани у сарадњи са Специјалним полицијским одељењем.

"Ради заштите интереса и сврхе поступка, за сада се неће износити више података, а Специјално државно тужилаштво благовремено ће обавијестити о својим даљим радњама и њиховим резултатима, поштујући и право јавности да зна", казао је Радоњић.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво