Читај ми!

Директор црногорске Управе царина тврди да није био приведен; Абазовић: Ни по бабу ни по стричевима

У Никшићу спроведена акција Специјалног тужилаштва на плану заустављања кријумчарења цигарета. Директор Управе прихода и царина Раде Милошевић дао изјаву у полицији. Сумња се да су службеници преузели камион пун цигарета и да се нису упутили ка складишту и фабрици у Никшићу. Стајемо на крај шверцу цигарета, поручио је Дритан Абазовић.

Раде Милошевић je саопштио да није приведен нити ухапшен у синоћној акцији Специјалног државног тужилаштва у Никшићу, већ да се одазвао позиву полиције у својству грађанина и пружио сву потребну документацију која је од њега тражена на увид надлежним органима.

Рекао је да разуме да се информације са бомбастичним насловима о његовом хапшењу пласирају медијима, јер то одговара одређеним круговима и криминалним групама које су повезане са организованим шверцом цигарета.

Истакао је и да је за пет месеци његовог мандата, заплењено цигарета више него задњих 30 година и да је све радње и одлуке из своје надлежности спроводио у складу са законом.

Медији су претходно навели да је Милошевић након шесточасовног задржавања у полицији, пуштен, али да су инспектори Специјалног полицијског одељења од њега одузели телефон.

Милошевић је синоћ сатима појашњавао како је у Управи прихода и царина текао поступак чувања и спаљивања одузетих цигарета из Слободне зоне Луке Бар, али није имао објашњење где су и како нестали пакети вредни готово милион евра, пишу Вијести. 

У Никшићу је синоћ спроведена акција Специјалног тужилаштва на плану заустављања кријумчарења цигарета, у оквиру које је приведен и већи број особа, преноси РТЦГ.

Осим шефа УПЦ, полиција је синоћ касно у Никшићу и Подгорици привела и неколико службеника - чланова Комисије за спаљивање цигарета УПЦ, али и двоје запослених у "Зетатрансу" који су били задужени за чување одузетих цигарета.

Службеници СПО су по налогу Специјалног државног тужилаштва од свих њих узели изјаве, а ради се на прикупљању других материјалних доказа како би тужилац донео одлуку против кога ће се све бити званично покренут кривични поступак и за које кривично дело.

СДТ: Сумња да су службеници преузели камион пун цигарета

Из црногорског Специјалног државног тужилаштва саопштили су да постоји сумња да су службеници Управе прихода и царина преузели и извели камион пун цигарета предвиђених за уништење, те да се нису упутили ка складишту и фабрици у Никшићу где је цигарете требало да буду уништене.

Из тог тужилаштва су навели да већ дуже време, у сарадњи са Специјалним полицијским одељењем (СПО) и Агенцијом за националну безбедност (АНБ), предузимају радње у извиђању у циљу откривања ланца кријумчарења цигарета које су биле предвиђене за уништење, пренеле су подгоричке "Вијести". 

Адвокат Далибор Тодоровић демантовао је информацију да су у акцији СДТ-а и Агенције за националну безбедност у Никшићу ухапшени И. М. и Б. М. 

Позивајући се на више извора, Вијести су пренеле да је акција изведена у Подгорици и у Никшићу, а сумња се да су ухапшени били у организованом криминалном ланцу крађе дела кријумчарених цигарета, које је требало да буду спаљене у пећима предузећа "Јаворка" и "Жељезаре" у Никшићу.

Уништавање кријумчарених цигарета у Никшићу организовано је у неколико наврата од 30. јуна, а последњио пут у четвртак, када су присуствовали и премијер Дритан Абазовић и министар без портфеља Зоран Миљанић.

Абазовић је тог дана рекао да је "спаљивање цигарета највећи ударац људима који се баве организованим криминалом" као и да је шверц цигарета "клинички мртав" јер је Црна Гора постала рекордер по количини заплењених цигарета.

Раде Милошевић, функционер УРЕ и члан главног одбора тог покрета, именован је за државног секретара МУП Црне Горе у јануару 2021. године, а потом га је влада 27. априла ове године поставила на место директора Управе пореза и царина.

Да Милошевић можда има безбедносно сумњиве контакте било је јасно 24. августа када се на кошаркашкој утакмици Црна Гора - БиХ, појавио у друштву Софије Булатовић, за коју се верује да је у тајном делу полицијског документа SOCTA 2021 именована као члан криминалне групе Леона и Виктора Дрешаја из Туза, која има јаке везе и послове у шверцерским криминалним круговима, наводе Вијести.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво