Читај ми!

Абазовић: Уколико Влада не падне, у понедељак креће велика реконструкција

Премијер Црне Горе Дритан Абазовић најавио је да ће, уколико Влада не падне 19. августа, у понедељак кренути велика реконструкција. Уколико Влада ипак падне, Грађански покрет Ура иде у опозицију "пуног срца", нагласио је Абазовић.

Црногорски премијер Дритан Абазовић рекао је да иницијативу за неповерење Влади неће подржати сви они који желе да Црна Гора настави борбу против организованог криминала и корупције, који не желе да се поништи Темељни уговор са Српском православном црквом и не желе да се заустави европски пут.

Гостујућу на телевизији Вијести, Абазовић је рекао да је, што се тиче седнице Скупштине 19. августа "ситуација јасна".

"Релаксирано чекам 19. август. Влада је испоштовала све обавезе из споразума, остале су три тачке које су у надлежности парламента. Ако неко жели да врати механизам у руке оних који због финансијских центара желе дестабилизацију, то подразумева одговорност. Уколико Влада не падне, у понедељак креће велика реконструкција", најавио је Абазовић.

Истакао је да су у реконструкцију Владе, ако не падне у петак, позвани сви "осим оних коју су сами себе искључили", мислећи на Демократску партију социјалиста (ДПС) и Социјалдемократску партију (СДП).

"То су они који су поднели иницијативу за неповерење јер нису могли да издрже тешке одлуке Владе", напоменуо је Абазовић.

У реконструкцију је позвао "све остале", истичући мањинске партије, Демократску Црну Гору и Демократски фронт (ДФ).

Уколико Влада ипак падне, Грађански покрет Ура иде у опозицију "пуног срца", нагласио је Абазовић.

Истакао је да нема проблем с тим да неко други буде премијер, али да чин давања мандата сматра "неодговорним".

Абазовић је, коментаришући догађаје на Цетињу 12. августа и поступање полиције, рекао да се све радило у циљу заштите људи. Најавио је ванредну седницу Владе, затворену за јавност, на којој ће заједно са градоначелником Цетиња Николом Ђурашковићем разматрати како институционално помоћи породицама жртава и грађанима.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво