Читај ми!

Двојица српских држављана ухапшена у Мађарској, сумња се да су помагали илегалним мигрантима

Због сумње да су помагали илегалним мигрантима да без докумената пређу мађарско-словачку границу, у Мађарској су ухапшена двојица српских држављана.

Мађарска полицијска патрола у месту Сечењ, уз границу са Словачком, контролисала је комби који је возио 40-годишњи држављанин Србије.

У теретном возилу је затечено 19 странаца, који нису могли да докажу легалан боравак у Мађарској.

Изјаснили су се да су држављани Сирије, а после саслушања у полицијској станици, сви илегалци су враћени до заштитне ограде на мађарско-српској граници.

Полицијски службеници зауставили су и возило које је било у пратњи "фиат дуката", а којим је управљао 48-годишњи држављанин Србије.

Против двојице српских држављана покренут је кривични поступак због основане сумње да су се бавили кријумчарењем људи, наводе у мађарској полицији.

У полицији сматрају да су својом акцијом спречили да возачи из Србије помогну илегалним мигрантима да пређу мађарско-словачку границу без докумената.

За кривично дело трговине људима у Мађарској је запрећена казна од једне до пет година затвора, уз отежавајуће околности од пет до 15 година.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво