Никшић, пријаве због несавесног лечења: Погрешна крвна група, неодговорајући шприц за инсулин

У Општој болници у Никшићу пацијенту је грешком дата погрешна крвна група, услед чега је доживео анафилактички шок, саопштила је полиција у том граду. Наводи се и да је патронажна служба Дома заравља Никшић, 91-годишњем пацијенту дала инсулин из неодговарајућег шприца.

Пацијенту Л.К (62) који је био смештен на Интерном одељењу Опште болнице у Никшићу, од стране медицинског особља грешком дата крв неодговарајуће крвне групе.

Он је том приликом доживио анафилактички шок, након чега је хитно пребачен у Клинички центар Црне Горе ради даљег лечења, саопштила је нишићка полиција.

О догађају је обавештен тужилац који је квалификовао кривично дело несавесно пружање лекарске помоћи.

Полиција је дошла до сазнања да су медицинска сестра Интерног одељења Опште болнице Никшић М.К.М. и волонтерка И.Ј. осумњичене као извршиоци тог кривичног дела.

По налогу поступајућег тужиоца поднете су кривичне пријаве у редовном поступку против М.К.М. и И.Ј.

Такође, полиција је саопштила и да је, медицински техничар патронажне службе Дома здравља у Никшићу приликом кућне посете 91-годишњем пацијенту М.Ћ. дао инсулин из неодговарајућег шприца. 

Услед погоршања здравственог стања он је транспортован у Клинички центар Црне Горе ради даље опсервације и пружања медицинске помоћи.

Против осумњичене медицинске техничарке патронажне службе Дома здравља у Никшићу Ж.Р. (27) поднета је кривична пријава за несавесно пружање лекарске помоћи. 

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво