Читај ми!

Афера 5,00 – у средишту супруга и син хрватског председника

Хрватско Министарство науке и просвете покренуло је инспекцијски поступак у школи коју похађа син председника Хрватске Зорана Милановића, након што је његова супруга, како тврди "Јутарњи лист", вршила притисак на директорку да се њиховом сину већ закључене оцене из четворки промене у петице. Да је то мени мама направила кад сам имао 17 година, ја бих полудео, али мама је мама, поручио је хрватски председник.

Како наводи Јутарњи лист, Сања Мусић Милановић је упутила мејл директорки загребачке Класичне гимназије, разредном старешини и школском психологу, у коме као разлог за промену оцена наводи неправилности у настави математике и латинског језика.

Реаговао је и хрватски председник који је потврдио да је његова супруга мејл послала са службеног мејла Уреда председника.

"Зашто је Сања слала мејл са службеног мејла? Дајте, молим вас, имате лопове у Влади, а ви мене питате зашто је мејл послат са службеног мејла", навео је хрватски председник.

"Оно што сам видио је да је Сања написала мејл, оставила је бразду дубоку три метра, у којем наводи неке примјере. Нека пошаљу просвјетну инспекцију... Мој син је већ сазрио, има седамнаест и по година. То је криминална организација... Утјецај моје жене је никакав. Али она је моја супруга и све што пише се гледа друкчије. Да је то мени мама направила кад сам имао 17 година, ја бих полудио, али мама је мама", додаје Милановић.

Министарство: Постоји могућност промене закључене оцене

Огласило се и хрватско Министарство науке и просвете које у саопштењу наводи да је покренут инспецијски поступак, преноси Јутарњи лист.

Како наводе у саопштењу, постоји могућност промене закључене оцене, а законом је дефинисано да ученик или родитељ који није задовољан закљученом оценом из појединог наставног предмета има право у року од два дана од завршетка наставне године да поднесе захтев наставничком већу ради полагања испита пред комисијом, а полагање испита пред комисијом спроводи се у року од два дана од дана подношења захтева.

Истичу и да комисију чине три члана која одређује наставничко веће школе, а оцена комисије је коначна. Начин полагања испита пред комисијом уређује се статутом школе.

"У складу с наведеним, сваки родитељ који није задовољан закљученом оцјеном из појединог предмета може поступити према раније описаној процедури. У свим другим случајевима школа није дужна поступати", истиче се у саопштењу Министарства.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво