Читај ми!

Физички сукоб у парламенту Северне Македоније - шољице, амандмани и "Дивљи запад"

Хаос и тензије у парламенту Северне Македоније кулминирале су тучом председника Одбора за европске послове Арбeра Адемија и посланика опозиционе ВМРО-ДПМНЕ и Алијансе за Албанце. Скандал је избио током дебате одбора о законским изменама које би судијама које ће се ускоро пензионисати дале шансу да продуже радни век до избора нових.

Инцидент се догодио након говора координатора посланичке групе ВМРО-ДПМНЕ Николе Мицевског, који је оптужио да у комисији нема чланова опозиционих партија.

Председник Одбора за европске послове Арбер Адеми изјавио да је усвојен дневни ред Одбора, након чега су опозициони посланици Алијансе за Албанце и ВМРО-ДПМНЕ покушали да прекину расправу, а Адеми агресивније реаговао и гађао их шољицом за кафу.

Након тога је искључен микрофон.

Претходно је ВМРО-ДПМНЕ поднео више од 200 амандмана са намером да блокира закон. Након инцидента, ВМРО-ДПМНЕ је комисију назвао "комисија Дивљег запада".

Алијанса за Албанце је, како преноси ТВ Телма "уперила је прст у ДУИ", за коју је рекла да "жели да сакрије криминал и корупцију у земљи путем закона о шверцу".

За данашњи скандал ДУИ кривицу сваљује на ВМРО-ДПМНЕ и Алијансу за Албанце, не осуђујући Адемијево понашање.

СДСМ је, с друге стране, критиковао само обраћање ВМРО-ДПМНЕ, оптужујући опозицију да жестоко брани режим и против је функционалног правосудног система.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво