Читај ми!

Сплићани се на Риви опростили од Матеја Периша

Бројни суграђани, пријатељи и познаници опростили су се вечерас на сплитској Риви од Матеја Периша, Сплићанина који је уочи Нове године нестао у Београду, а чије је тело недавно пронађено у Дунаву.

Опроштај од Матеја Периша на сплитској Риви организовали су његови пријатељи и суграђани. Пошто је Периш био велики обожаватељ мора, опроштај је одржан у трајектној луци, где је више десетина бродова у исто вриеме затрубило њему у част.

Бројни Сплићани су се окупили на Риви како би рекли посљедње збогом Матеју. Упалили су бакље, а градом се заорио гласан аплауз, након чега је уследила молитва, преноси портал Индекс.

На једном од бродова био је и Матејев отац Ненад који је свима захвалио и истакао да "таква подршка и љубав човека чини човеком".

"Желимо га достојанствено испратити, у нади да ће заувијек бити ту међу нама и гледати нас са неког бољег и лепшег места. Хвала му што је био пријатељ каквог смо само пожелети могли. Нико од нас никад га неће заборавити", рекао је један од Матејевих пријатеља за Слободну Далмацију.

Неколико људи окупило се вечерас и у Београду, у близини места где је Периш нестао уочи Нове године. Опростили су се од Матеја, палили свеће и црвене и беле балоне симболично бацали низ воду, пренели су београдски медији.

Матеј Периш је раније данас сахрањен у Сплиту, у кругу породице и блиских пријатеља.

Тело Матеја Периша, којем се изгубио траг у ноћи између 30. и 31. децембра, пронађено је 18. маја у Дунаву код Аде Хује.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво