Читај ми!

Сукоб полиције и навијача Хајдука – повређено 35 особа, ухапшено 43

На ауто-путу између Загреба и Карловца током ноћи дошло je до нереда и масовне туче између навијача сплитског "Хајдука" и полиције. Две особе су рањене из ватреног оружја, а десетак полицајаца повређено, преносе хрватски медији.

Више стотина навијача, из колоне која се изненада зауставила на ауто-путу А1 на одморишту "Десинец" према Сплиту, насрнуло је на 16 полицајаца који су се тамо налазили.

Навијачи су на полицајце бацали разне предмете, укључујући боце, палице и камење а бачена је и запаљена бакља у близини бензинске станице, саопштила је загребачка полиција.

Полиција је известила како ништа није наслућивало да ће се овако нешто догодити, но у једном тренутку, наглашено је, навијачи су на повратку за Сплит зауставили све три траке на ауто-путу и кренули у напад на полицајце.

Како се навијачи ни после упозорења нису повукли, полицајци су испалили хице упозорења и позвали помоћ.

У сукобима је повређено 35 особа – 15 навијача и 20 полицајаца, а приведена су 43 навијача. Међу ухапшенима је једно малолетно лице, 11 су млађи пунолетници док су остали пунолетни.

Као потенцијални разлог за напад медији наводе забрану уласка навијача с транспарентом.

Навијачи, међутим нису правили проблеме испред Максимира а након почетка утакмице сами су одлучили да крену пут Сплита. У колони је било 261 возило са око 1.500 навијача.

"Цијела траса до Сплита је била осигурана с полицијским снагама", рекао је заменик начелника полиције.  

Он је рекао да полицајцима појачање није могло одмах да стигне јер је све било блокирано, због чега су полицајци морали да испале хице упозорења.

"Три полицијска службеника су пуцала. Двојица су пуцала у зрак, један пуца четири хица, други осам хитаца. Трећи испаљује осам хитаца у зрак, након тога 11 хитаца у бетонску површину. Претпостављамо да је тако дошло до озлиједе двојице навијача. Један је озлијеђен у поткољеницу, један у висини ребара", рекао је полицијски званичник.

Додаје и да су добили информације да се током дана јавио још један навијач који има устрељено стопало.

"Он је медицински обрађен и није задржан на лечењу. Претпостављамо да се ради о лакшим озлиједама. Добили смо информацију да се још један навијач јавио. Ако се то потврди, то су четири навијача рањена од ватреног оружја", напомињу из полиције.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво