У изборној трци шест коалиција и осам партија

На превременим изборима у Црној Гори, заказаним за 29. март, учествоваће шест коалиција и осам партија, које су се пријавиле до ноћас у поноћ, када је истекао рок за подношење изборних листа.

Изборне листе за превремене парламентарне изборе у Црној Гори 29. марта поднело је 16 партија и коалиција, потврдила је Државна изборна комисија (ДИК).

Рок за предају изборних листа истекао је синоћ у поноћ.

ДИК треба да се изјасни и потврди изборне листе, а за неколико дана ће жребањем утврдити редослед учесника избора на гласачком листићу.

Партије се надмећу за 81 место у Скупштини Црне Горе.

Листе су предале коалиција "Европска Црна Гора" премијера Мила Ђукановића, савез Либералне партије (ЛП) и Демократског центра (ДЦ), Народњачка колиција - Народне странке (НС) и Демократске српске странке (ДСС).

Коалиционе листе предали су и Српска национална листа (СНЛ) коју чине радикали, Странка српских народњака (ССН) и група грађана, Демократски завез Албанаца у Црној Гори (ДСЦГ) и Албанска алтернатива (АА), Албанска коалиција - перспектива као и коалиција "Бошњаци и Муслимани заједно".

За самостални наступ определили су се Покрет за промјене (ПЗП) Небојше Медојевића, Социјалистичка народна партија (СНП) Срђана Милића, Нова српска демократија (НОВА) Андрије Мандића, Демократска унија Албанаца (ДУА) Ферхата Доноше.

Листе су предали и Црногорски комунисти, албанске националне партије Форца и Партија демократског просперитета, затим Странка пензионера и инвалида рада, те Отаџбинска српска странка.

За подршку изборној листи потребна су 4.904 потписа бирача што је један одсто укупног бирачког тела.

Право гласа на парламентарним изборима има око 490.400 грађана.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво