Читај ми!

Прекинута настава у Црној Гори, дојаве о бомбама у школама широм земље

Због дојава о бомбама у школама широм Црне Горе, надлежни су одлучили да обуставе наставу. Обуставља се рад и вртићa. Из Управе полиције је саопштено да су екипе у школама и контроле су у току. Засад је утврђено да у рожајским и цетињским школама нема бомби. Дојaве о наводно постављеним експлозивним направима стигле су и на адресе општина Никшић и Бар.

Чак 41 дојава о постављеним бомбама стигле су школе у Подгорици, Бару, Херцег Новом, Никшићу, Бијелом Пољу, Цетињу, Плаву, Гусињу, Петровцу, Колашину, јављају црногорски медији.

Црногорско Министарство просвете, науке, културе и спорта одлучило је да данас прекине наставу у свим школама у Црној Гори због претећих анонимних порука, које су освануле јутрос на бројним званичним школским мејловима. Одлучено је и да се рад вртића обустави.

Због дојаве о бомби, испражњено је више школа у Подгорици. Родитељи су позвани да преузму децу нижих разреда. Школе су добиле и препоруку да ученици, који су у другој смени, не долазе на наставу.

Јављено је да је бомба наводно постављена у Основној школи "Саво Илић" у Котору, и у барским основним школама Блажо Јоков Орландић" и "Анто Ђедовић", због чега су ученици јутрос враћени кући.

Такође, све основне школе у Херцег Новом су евакуисане, као и обе школе на Цетињу.

Директори основних школа у Никшићу добили су путем имејла упозорење да су у тим установама постављене бомбе. Деца су враћена кућама, а полиција предузима даље радње.

"На територији школе подметнуто много бомби. Увек смо сањали о освети. Ми ћемо се осветити. Доћи ћемо у школу. Све ћемо побити. Нико неће остати жив. Цео град ће крварити", наводи се у поруци која је стигла на адресе школа у Колашину, преносе Вијести

Управа полиције Црне Горе саопштила је да полиција у школама због дојава предузима мере безбедности, прегледе и контроле.

"Управе и наставно особље школа у којима полиција предузима активности сарађују са полицијом и обавестили су родитеље, те је потребно да родитељи и даље буду у комуникацији са наставним особљем и управама школа ради наставка наставног процеса након завршетка полицијских активности", каже се у саопштењу. 

У међувремену, утврђено је да у рожајским и цетињским школама нема бомби, преноси РТЦГ.

Дојaве о наводно постављеним експлозивним направима стигле су и на адресе општина Никшић и Бар.

Портал Једро јавио је да је евакуисана зграда Општине Бар, у којој се налазе суд, тужилаштво и страначке просторије. Запослени су напустили објекат, а полиција не дозвољава приступ згради, наводи портал.

Председник Општине Никшић позвао је грађане да остану мирни, рекавши да ће полиција одрадити свој посао и евакуисати људе из објеката. 

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво