Читај ми!

Пендаровски: Србија нам није претња, Ђукановић забринут

Северна Македонија је чланица НАТО-а и нема процену да јој је Србија безбедносна претња, изјавио је на Цетињу председник Северне Македоније Стево Пендаровски, док је његов домаћин председник Црне Горе Мило Ђукановић изразио забринутост због наоружавања Србије.

Стево Пeндaровски је на заједничкој конференцији за новинаре са Милом Ђукановићем изјавио да немају процену да је Србија за Северну Македонију безбедоносна претња.

Ђукановић је поводом наоружавања Србије рекао да то увек забрињава и, како је навео, појачава осећај угрожености безбедности у Европи.

"Додатан ризик представља наоружавање на Балкану. Генерално нас то брине, а у овом случају ријеч је о продуженој тенденцији наоружавања Србије из земаља које су не само конкуренти, већ и непријатељи НАТО земаља", рекао је Ђукановић, преноси РТЦГ.

О безбедносним ризицима у региону због инвазије Русије на Украјину, Ђукановић је рекао да "ово што се данас догађа у Украјини потиче из истих догађаја које смо имали на Западном Балкану и Црној Гори од 2015."

Црногорски председник је поново говорио о наводном покушају државног удара 2016. и, како тврди, покушају заустављања Црне Горе да уђе у НАТО.

"Црна Гора је свих ових година у озбиљним искушењима. Нисам сигуран да смо имали благовремено упозорење према тим искушењима. Циљ је да се точак историје врати унатраг, у вријеме Хладног рата, и да Русија има право на опредељивање будућности других држава", рекао је Ђукановић.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво