Читај ми!

Црна Гора, протест против формирања мањинске владе

Грађани Црне Горе који се противе иницијативи за формирање мањинске владе протестовали су испред зграде Владе и седишта Скупштине у Подгорици. Саобраћај је био блокиран, а грађани су за сутра најавили нови протест.

Испред зграде Владе окупили су се грађани који се противе иницијативи коалиције "Црно на бијело" о формирању мањинске владе. Протест се потом преселио испред Скупштине Црне Горе, где је саобраћај био блокиран.

Међу грађанима су били присутни посланици Демократа, Уједињене Црне Горе и Праве Црне Горе, који су поручили да се прекраја изборна воља грађана, јавља РТЦГ.

Међу њима су били присутни посланици Демократа Момо Копривица и Владимир Мартиновић, као и и посланик Уједињење Црне Горе Владимир Добричанин.

Копривица је рекао да желе да сачувају изборну већину од 30. августа, када су грађани јасно рекли да не желе да се ДПС пита, а, како је истакао, мањинска влада значи да се ДПС пита.

"То значи да се не могу одлуке доносити без ДПС-а. Како неко мисли да провјери прљаве послове бивших функционера, ако ДПС подржава ту владу", казао је Копривица.

Нагласио је да су одавно најављивали да се овај план спрема, и правовремено упозорили грађане на то.

Након четрдесетак минута грађани су се разишли и најавили ново окупљање за сутра у исто време.

Председник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић саопштио је раније данас да је поднео иницијативу за смену потпредседника Дритана Абазовића.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво