Читај ми!

"Црно на бијело" поднела иницијативу Скупштини Црне Горе за неповерење Влади

Коалиција "Црно на бијело" поднела је Скупштини Црне Горе иницијативу за изгласавање неповерења Влади. Из покрета УРА наводе, да је то пре свега и тест да ли концепт мањинске владе коју су, како кажу, предложили свим посланицима има већину у парламенту.

Иницијативу за изгласавања неповерења црногорској влади су потписали посланици коалиције "Црно на бијело", Социјалдемократске партије (СДП), Социјалдемократа (СД), Бошњачке странке (БС), Албанске листе и Албанске коалиције, и део посланика Демократске партије социјалиста (ДПС), преносе Вијести.

Међу потписницима нема посланика Демократске Црне Горе, Демократског фронта (ДФ), Социјалистичке народне партије (СНП), Праве Црне Горе, Уједињене Црне Горе (УЦГ) и Радничке партије (РП).

Коалиција "Црно на бијело" предложила је на прес конференцији 17. јануара модел мањинске владе у којој, како је казао лидер Грађанског покрета УРА и потпредседник Владе Дритан Абазовић, не би било места за Демократски фронт и Демократску партију социјалиста.

УРА: Тест концепта мањинске владе

"Грађански покрет УРА неће симулирати процесе, одуговлачити и мрцварити већинску вољу грађана који желе стабилност, реформе и пут ка ЕУ и већ данас је у скупштинску процедуру упутила иницијативу на основу које ће се видјети да ли актуелна Влада има подршку већине посланика, саопштено је раније данас из УРЕ", а преноси РТЦГ.

Како наводе, то је  пре свега и тест да ли концепт мањинске владе коју су, како кажу, предложили свим посланицима има већину у парламенту.

Ако се утврди да ова влада нема подршку, понудили су концепт мањинске владе без ДПС-а и ДФ-а свим посланицима. 

Председник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић је на јучерашњој прес конференцији саопштио да је мањинска влада превара.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво