Читај ми!

Црна Гора, ухапшен шпедитер због пола тоне кокаина у товару банана

У Црној Гори је ухапшен шпедитер и одређено му је задржавање због сумње да је био члан криминалне организације која је кријумчарила кокаин у пакетима банана које су биле намењене компанији "Воли", саопштио је специјални тужилац Мирослав Турковић.

На конференцији за медије Специјалног државног тужилаштва и Управе полиције Мирослав Турковић је саопштио да је поред ухапшеног шпедитера Ђ. Д., још неколико особа из Црне Горе, на чијој идентификацији се ради, учествовало у кријумчарењу те дроге.

Главни специјални тужилац Миливоје Катнић казао је да са сигурношћу може да тврди да кокаин није био намењен компанији "Воли", те да је требало да буде узет на путу од Бара до "Волија". 

Иначе, товар од око 500 килограма кокаина пронашли су радници "Волија" у пакету са бананама, а потом је управа те фирме обавестила полицију.

Како је казао специјални тужилац Мирослав Турковић, тужилаштво је дошло до података који упућују на сумњу да је током 2021. године у Словенији, Црној Гори и на територији Еквадора створена криминална организација која је вршила одређени број криминалних дела, конкретно неовлашћену производњу, држање и продају дроге.

"Докази упућују да је припадник ове криминалне организације постао и један црногорски држављанин Ђ. Д., шпедитер који је имао задатак да врши манипулацију контејнера са бананама у којима је смјештен кокаин, да доставља бројеве контејнера купцима овог јужног воћа, а све у циљу изузимања дроге испод мјера цариника", казао је Турковић.

Чланови ове групе постала су још нека лица из Црне Горе на чијем идентитету се интензивно ради.

"Ради се о лицима који су држављани Црне Горе и обављали су задатке у слободној царинској зони у Луци Бар, чији је задатак био да поступајући по наредбама и упутствима организатора прикривају контејнере са дрогом, да изузимају дрогу из контејнера и предају је другим члановима организације ради даљег транспорта из царинске зоне", казао је Турковић.

Припадницима криминалне организације чланови са Еквадора прибављали су фалсификоване службене знакове, бродске пломбе, које су достављали у контејнерима заједно са дрогом како би печатили робу да изгледа као да пакети нису отворени.

Пошиљка је праћена до терминала у Подгорици и купца компаније "Воли трејд".

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво