Читај ми!

Црна Гора, у пошиљци банана откривено најмање 400 килограма кокаина

Црногорска полиција пронашла је око 400 килограма кокаина у магацину логистичког центра велетрговинске компаније "Воли", преноси портал РТЦГ-а.

Након пријаве управе компаније и радника "Волија" покренута је истрага, а инспектори од присутних запослених узимају изјаве.

Из управе црногорске полиције још нема званичних информација, док је из компаније "Воли" саопштено да се за сада неће оглашавати.

Како наводи РТЦГ, Специјално државно тужилаштво води случај, а вечерас ће бити познато да ли ће неко бити приведен.

Полицијски инспектори позивали су присутне раднике да дају изјаве о догађају. Запосленима је био забрањен повратак у магацин до окончања истраге.

Политичка странка Права Црна Гора објавила је фотографије, које су снимили радници, сумњајући да се у магацину види бели прах, који подјећа на наркотике.

Kако се може виђети на фотографијама, пакети банана, у којима је нађена сумњива супстанца, су познатог бренда "Дерби", из Еквадора.

Екадорски портал Примициас писао је да је та јужноамеричка држава последњих година постала сигурна енклава за деловање европских шверцера дроге, нарочито Албанаца, Црногораца, Шпанаца, Грка, Холанђана и Белгијанаца.

Између 2017. и 2021. године, према миграционим извештајима, у ту земљу је ушао 721 Албанац, 1.053 Бјелоруса, 3.111 Грка и 192 Црногорца. Процењује се да 30 одсто њих долази због шверца дроге, а настанили су се у затвореним зонама луке Гвајакила.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво