Почиње предизборна кампања у Црној Гори

Парламентарни избори у Црној Гори најављени су за 29. март, а политичке партије и коалиције почињу предизборну кампању. Из партија најављују кампању без велике помпе и са мање трошкова него на ранијим изборима.

Политичке партије и коалиције у Црној Гори почињу предизборну кампању поводом парламентарних избора заказаних за 29. март.

Неке партије и коалиције су одредиле предизборне слогане, а занимљиво је да опозициони Покрет за промене (ПЗП) неће слати предизборне поруке преко медија.

Како је најављено, коалиција Демократске партије социјалиста (ДПС), Социјалдемократске партије (СДП), Бошњачке странке (БС) и Хрватске грађанске иницијативе (ХГИ) наступиће у кампањи са слоганом "Сигурно", истом поруком коју је користила и приликом ранијих избора.

Нова српска демократија (НСД), која ће на парламентарне изборе изаћи самостално, одлучила се за слоган "За нови живот".

Главне предизборне "мете" готово свих политичких странака и коалиција биће већи црногорски градови - Подгорица, Никшић, Бијело Поље и Бар.

И сада ће бити предизборних митинга и скупова у затвореном простору, али ће више него раније бити коришћен модел кампање - директни контакт са бирачима, "од врата до врата".

Из државног буџета Црне Горе странкама и предизборним коалицијама биће подељено 136.000 евра, док ће више од 1.200.000 евра бити подељно после избора, зависно од изборних резултата појединих странака и коалиција.

Већина странака самостално на изборе

На изборима ће наступити неколико коалиција, а већина политичких странака ће самостално изаћи на изборе.

Осим коалиције ДПС, СДП, БС и ХГИ, предизборни савез су склопиле Либерална партија и Демократски центар, затим Народна странка и Демократска српска странка, као и Странка српских народњака, Странка српских радикала и Српско национално веће.

Партије са албанским предзнаком у називу још нису постигле договор о заједничком наступу.

На изборе ће самостално изаћи ПЗП, Нова српска демократија и Социјалистичка народна партија.

Покрет за промене и Нова српска демократија су раније договориле неку врсту међусобног "партнерског" односа у предизборној кампањи, иако формално нису формирале савез.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво