Читај ми!

У Бијељини и Сокоцу ухапшено седам особа, сумња се да су починиле ратне злочине

Седам особа, за које се сумња да су починиле ратне злочине 1992, ухапшено је у Бијељини и Сокоцу, у акцији Државне агенције за истраге и заштиту БиХ (СИПА).

Слободе је лишено седам особа због ратног злочина против цивилног становништва, саопштено је из СИПА-е.

Реч је о, како се наводи, кривичним делима ратног злочина против цивилног становништва у вези с кривичним делима индивидуалне и командне одговорности и сапочинилаштва.

Хапшења су у вези са убиствима 22 цивила, међу којима је било и седморо деце, током 1992. године на подручју Бијељине, наводи Кликс.

Ухапшени ће након криминалистичке обраде у просторијама СИПА-е бити предате на даљу надлежност Тужилаштву Босне и Херцеговине.

Пре два дана ухапшено је девет особа на подручју Босанског Новог. Они су осумњичени за кривична дела злочина против човечности према Kривичном закону Босне и Херцеговине.

Кликс преноси да су особе које су под истрагом Тужилаштва БиХ осумњичене да су као припадници војне полиције војске Републике Српске (ВРС) починили ратне злочине над жртвама бошњачке и хрватске националности на подручју Босанског Новог 1992. године.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво