Читај ми!

Тужилаштво Бугарске: Људска грешка узрок трагедије у којој је изгорео аутобус

Људска грешка је главни узрок трагедије на ауто-путу Струма, изјавио је заменик бугарског државног тужиоца и директор Националне истражне службе Борислав Сарафов, наводећи да су резултати обдукције показали да су страдали у аутобуској несрећи умрли од последица гушења, а не од ударца.

Заменик бугарског генералног тужиоца Борислав Сарафов каже да резултати обдукције упућују на то да су настрадали били живи у време пожара.

"Процену узрока несреће мораће да да коначна анализа, али главна верзија у овом тренутку је људска грешка као узрок несреће", преноси северномакедонски портал Либертас.

Навео је да је могућност терористичког акта добро истражена и да Бугарска то категорички одбацује.

"Верзије о терористичком акту и нафтним цевима, као могућим узроцима несреће, размотрене су, али су категорично одбачене", рекао је Сарафов.

Тим из тужилаштва у петак креће у Скопље како би од рођака настрадалих прикупио ДНК профиле, који ће бити коришћени за идентификацију преминулих.

Према речима Сарафова, на лицу места су пронађена 44 тела, што је потврдила и портпаролка Генералног тужилаштва Сијка Милева на заједничкој конференцији за новинаре.

Навела је да је упознала човека који је преживео трагедију, који јој је испричао како је разбио стакло у аутобусу и спасао осам људи, а не седам.

"Током увиђаја пронађена су 44 тела. Према подацима којима располажемо, путовале су 52 особе, 44 тела су пронађена, а хоспитализовано је седам особа - четири мушкарца и три жене. Остаје велика загонетка, где је осма особа", изјавила је Милева.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво