Читај ми!

Како је дошло до несреће у Бугарској – један од могућих сценарија

Узрок пожара који је избио након удеса аутобуса у Бугарској, у којем је погинуло 46 особа, према мишљењу стручњака, могло би бити то што је у возилу превожен запаљив материјал. Секретар за безбедност из бугарског града Перника Васко Пиргов јуче је рекао да је несрећа "апсолутно последица људске грешке".

Дијана Русинова из Европског центра за транспортну политику рекла је да се сумња да је аутобус превозио лако запаљив материјал, што је највероватније изазвало пожар.

Она је навела и да је банкина блокирала задња врата, тако да путници нису могли да побегну тим путем, преноси портал Новините.

Русинова је рекла да је у сарадњи са другим невладиним организацијама идентификовано много озбиљних проблема на путу на којем је дошло до трагедије, али је додала да је вероватно да је узрок несреће грешка возача.

"Могуће је да је возач био збуњен када је излазио из аутоматског ограничавања брзине и тек у последњем трренутку схватио да улази у кривину, а затим ударио у острво које раздваја траке ауто-пута и окренуо волан у супротном правцу", објаснила је Русинова.

У несрећи је погинуло 46 путника, од којих дванаесторо деце. Повређено је седам особа, међу којима и држављанин Србије.

Министар саобраћаја Северне Македоније Благоје Бочварски рекао је јуче да је министарство на чијем је челу покренуло поступак за одузимање дозволе превознику "Беса транс".

Како је наведено на конференцији за новинаре министарства, према информацијама које су до сада добијене, овај превозник имао је дозволу за међународни превоз, али не и за конкретно возило.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво