Читај ми!

Изгорео аутобус у Бугарској, страдало 46 особа, међу којима има и деце

Најмање 46 особа, већином туриста из Северне Македоније, погинуло је пошто се запалио аутобус на ауто-путу у западној Бугарској, саопштили су званичници. Међу жртвама је 12 деце. Седморо преживелих је превезено у болницу због опекотина. Повређен је и држављанин Србије из Прешева.

Бугарско Министарство унутрашњих послова саопштило је да је у несрећи погинуло 46 људи, преноси Ројтерс. Бугарски медији јављају да се несрећа догодила ноћас око три сата на ауто-путу Софија–Благојевград, код места Боснек, на 31. километру од Софије.

Званичник бугарског Министарства унутрашњих послова Николај Николов изјавио је за националну телевизију да је седам особа са опекотинама превезено колима Хитне помоћи у болницу "Пирогов" у Софији. Најмлађи пацијент има 15 година.

"Аутобус се преврнуо и запалио, или се запалио па се преврнуо", изјавио је Николов.

У аутобусу су била 52 путника, међу којима и дванаесторо деце. Већина жртава је из Северне Македоније, саопштио је званичник амбасаде те земље у Софији. У међувремену, северномакедонски премијер Зоран Заев поручио је да међу жртвама има и држављана Србије.

Међутим, амбасадор Србије у Бугарској Жељко Јовић каже да званичних потврда нема, те да се ти наводи заснивају на списковима агенције за четири аутобуса. Потврђено је да је један држављанин Србије из Прешева међу повређенима и он се налази у болници.

Највећи број страдалих су, како каже Зоран Заев, млади људи: дванаесторо деце млађе од 18 година, а други од 20-30 година.

Међу 12 малолетних особа које су погинуле су и двојица близанаца, браћа стара четири године.

Аутобус је синоћ око девет сати прешао границу на прелазу Капетан Андрејево.

Иначе, на делу ауто-пута на којем је дошло до несреће и 1996. догодила се тешка саобраћајна несрећа у којој је погинуло 16 људи.

Председник Србије Александар Вучић упутио је телеграм саучешћа председнику Републике Северне Македоније Стеви Пендаровском и председнику Владе Зорану Заеву.  

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво