Читај ми!

Грчка, истрага против полицајаца због потере која се завршила трагично

Полиција у Грчкој истражује потеру у Перами током које је погинуо 26-годишњи младић. Седам полицајаца који су у њој учествовали, ухапшено је под оптужбом за убиство.

Министар цивилне заштите Такис Теодорикакос тражио је хитну дисциплинску ревизију и пуну оперативну процену поступања грчке мото-јединице "Диас" током потере, пренео је Катимерини.

Оперативна процена полиције требало би да буде завршена у наредних пет дана, саопштено је из Министарства цивилне заштите.

Напомиње се, такође, да је адвокатска канцеларија Алексиса Кугиаса објавила да је преузела одбрану седам полицајаца мото-јединице "Диас".

"Наша адвокатска канцеларија је преузела да брани седморицу полицајаца групе 'Диас', који се терете да су починили кривична дела убиство са предумишљајем уз могућу превару, покушај серијског убиства и употребу оружја", наведено је из канцеларије Кугиаса.

Одбрану случаја Кугиасу доделила је сама полиција, без ангажмана полицијских удружења, која их, међутим, подржавају.

Током инцидента испаљено је више од 30 хитаца, наводи се у истрази Одељења за убиства Управе за безбедност Атике, док је оружје полиције пребачено Управи за форензичке истраге на балистичко испитивање.

Очекује се да ће сви разговори припадника "Диас" са оперативним центром расветлити случај, од тренутка када је потера почела.

У полицијској потери за аутомобилом чији је возач одбио да се заустави у Атини, погинула је једна особа а седам је повређено.

Према информацијама из локалних извора, полицијски службеници су возачу аутомобила, у којем су се возиле још две особе, дали знак да стане због провере. Он то, међутим, није учинио већ је покушао да побегне.

За њим је кренула потера припадника грчке мото-јединице "Диас" која се завршила у атинском предграђу Перама, када је возач аутомобила улетео у групу моторизованих полицајаца.

Припадници полиције су, после тога, отворили ватру у којој је један од три путника аутомобила страдао, један је лакше повређен, а шест полицајаца је повређено приликом удара возила.

Трећи путник из аутомобила је успео да побегне. За њим полиција интензивно трага.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво