Читај ми!

Патријарх Порфирије народу у Источном Сарајеву: Чувајте православну веру

Патријарх српски Порфирије поручио је окупљенима на Тргу Србија у Источном Сарајеву да треба да чувају православну веру и живе по њеним начелима.

Патријарх српски Порфирије је обраћајући се хиљадама становника Источног Сарајева и Сарајевско-романијске регије који су га дочекали на Тргу Србија поручио да је она увод у љубав, пут ка Богу, пут ка себи и другоме.

Рекао је да без живе јеванђељске вере није могуће бити ни човек, а камоли користити и умножавати дарове Божије које смо добили као појединци и као народ.

Патријарх Порфирије изразио је захвалност за присуство митрополитима дабробосанском Хризостому и црногорско-приморском Јоаникију, архијерејима, свештенству, представницима власти, као и верујућем народу.

"Господ ме је одредио да будем пастир своме народу, својој цркви, припадницима своје вере, да свој народ водим у благодети Божијој како би упознавајући Бога, изграђујући јединство с њим у Цркви као телу Христовом, могао да буде наследник царства небеског", рекао је патријарх српски.

Патријарх Порфирије изразио је радост што ће на Тргу бити изграђен православни храм, за који је рекао да треба да буде место сабирања, молитве, врлине, изграђивања духовног здравља, на којем ће данас сабрани бити живи храм Христа и цркве његове.

Он је благословио окупљене, град, земљу и све људе који ту живе, те им пожелио мир.

Митрополит дабробосански Хризостом захвалио је патријарху што се одазвао позиву да посети Сарајево и Источно Сарајево, наводећи да је најважнији сусрет човека са човеком, сусрет народа са својим патријархом, својим архијерејима.

"Ваша светости, овај народ је народ Светога Петра Дабробосанског, мученика, исповедника вере, који је и у тежим приликама и неприликама сведочио веру у Христа Господа и у чему га ништа није могло поколебати", истакао је митрополит Хризостом и додао да овај народ зна пут и истину, и тај пут следи.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић захвалио је патријарху Порфирију, митрополитима, владикама и свештенству за посету Источном Сарајеву, као и свима који су доласком увеличали овај дан.

"Верујемо да ће молитве нашег патријарха довести да Источно Сарајево буде још боље него данас и да све своје грешке исправимо", рекао је Ћосић, а све присутне је поздравио и благословио архијерејски намесник сарајевски Чедо Ђуреиновић.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво