Читај ми!

Одржана радионица у оквиру пројекта "Управљање водама у ванредним ситуацијама у сливу реке Саве"

У Жупањи у Хрватској је одржана Регионална радионица у оквиру пројекта Управљање водама у ванредним ситуацијама у сливу реке Саве. Тема радионице била је "Припрема симулације штабне вежбе: Несрећа с изливањем велике количине нафтних деривата из индустријског постројења у сливу реке Босне и деловање у случају поплава".

Радионица је организована је у сарадњи са Институтом за водопривреду "Јарослав Черни" из Републике Србије, Републичком управом цивилне заштите Републике Српске, Асоцијацијом за управљање ризицима АЗУР као и Међународном комисијом за слив реке Саве.

Сврха ове радионице била је припрема симулације штабне вежбе под називом: "Загађење реке Саве из индустријског постројења у сливу реке Босне и деловање штаба у случају поплава", која ће се одржати у мају 2022. године.

Учесници из Босне и Херцеговине и Србије анализирали су сценарио ове штабне вежбе и утврдили јасне улоге које ће различите институције у те две државе имати током њене реализације.

Такође, симулирани су протоколи комуникације и доношења одлука и развијен је сценарио за кризно реаговање надлежних институција у Босни и Херцеговини и Србији у случају сличних кризних ситуација.

Учесници су кроз размену већ постојећих искустава стекли нова знања, дотакли се нових питања и дилема те дефинисали смернице које ће омогућити даље успешне активности WACOM пројекта, у интересу заштите свих држава у сливу реке Саве.

Радионица је првенствено била намењена учесницима из Босне и Херцеговине и Србије, али је због финансијских правила Европске уније и Програма транснационалне сарадње – Интеррег Дунав организована у Републици Хрватској као чланици Европске уније.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво