Читај ми!

Атина и даље под димом и пепелом, затворен део ауто-пута – остало још једно жариште ватрене стихије

Густи дим још је над престоницом Грчке, где је активан велики број пожара. У Атини је затворен и део ауто-пута. Очекује се да ће пожар бити ускоро угашен, јер је од 10 жаришта данас остало само једно.

Широм Грчке гори чак 78 пожара. Температуре прелазе 40 степени, a летовалишта за сада нису угрожена. Грчка престоница је прекривена димом и пепелом, јер још није угашен пожар у северном предграђу Атине. И даље гори ватра на Пелопонезу, али је под контролом.

У Атини, данашњи биланс је да људских жртава није било, али је уништено 12,5 хектара земље, више од 90 кућа, велики број аутомобила, а штету је претрпело и тридесетак фирми које се налазе у близини ватрене стихије.

У великом делу северних предграђа синоћ од дима није могло да се спава, а пепео се види на аутомобилима, кућама и терасама.

Густи дим још је над Атином, а затворен је и део ауто-пута у оба правца, док су аутомобили због безбедности преусмерени на магистралне путеве.

Сви се надају да ће пожар коначно бити угашен, јер је од 10 жаришта данас остало само једно.

На гашењу пожара ангажовано је више од 500 ватрогасаца, 200 возила, 20 авиона и хеликоптера.

Што се тиче узрока пожара, до сада се зна да је то вероватно варничење на трафостаници, у условима јако великих температура последњих дана у Атини.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво