Читај ми!

Кривокапић: Спремни смо да потпишемо Темељни уговор

Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић поручио је да су он и Влада спремни да већ данас потпишу Темељни уговор са Српском православном црквом. Реагујући на прозивке представника Демократског фронта, рекао да им неће дозволити да пљују на Владу са позиција председника управних и других одбора.

Кривокапић је рекао да не жели свакодневно да одговара на неистине, јер их је, како је навео, много, а истина само једна.

Премијер Црне Горе је навео да су, након одржаних избора, а посебно након формирања Владе, напади на њега били најличнији и ван политике, често и без елементарног васпитања.

"А опет је подржано скоро све моје, уз критике и пријетње да може бити другачије ако будем непослушан, али не некима ван Црне Горе, већ онима који кажу да су ме бирали, ако будем непослушан вама", додао је Кривокапић.

Казао је да је и њега и ДФ бирао народ "да промијенимо непристојну власт жељну само власти, којој је све мало и све узалудно, којој ништа није довољно, као што сада, очигледно, ни вама није довољно".

Према његовим речима, ДФ је хтео само своју Владу и њега за свог експонента, који се не пита и не размишља, и који све прихвата.

"Хтели сте, очигледно, човека-крпу. Хтели сте квоту са процентима освојених дубина, која вам, сматрате, припада. Хтели сте мене на челу листе, сада то најјасније видим, да би ваша дубина била већа, а онда да ме оставите са стране, да се не мијешам и не приговарам, хтели сте нијемог премијера", казао је Кривокапић.

"Нисам ничији послушник"

Кривокапић је поручио представницима ДФ-а да он није тај.

"У томе је сав мој грех. Што нисам ничији послушник, што иза себе немам пропагандне машинерије, што не робујем рејтинзима", навео је Кривокапић.

Казао је да из ДФ-а са њим не желе да разговарају, али да траже техничку Владу са свим парламентарним чиниоцима.

"Значи, нећете Владу са мном, али хоћете Владу са Демократском партијом социјалиста. Мене оптужујете да сам ургирао да вам пресуде, а њих, који су вас оптужили за државни удар и прање новца, зовете у Владу", навео је Кривокапић.

Како је рекао, није он изгубио подршку ДФ, већ народ због њих губи осећај да је победио.

Подсетио да га ДФ оптужује за неиспуњење предизборних обећања, за непотписивање Темељног уговора који, како је навео, сами предизборно нису ни поменули.

"А онда када сам управо ја, након формирања Владе, када нико о томе није ни говорио, отпочео рад на Темељном уговору и оформио тим за рад на његовом усклађивању и што скоријем закључењу, направили сте замку за народ", казао је Кривокапић.

ДФ је, како је навео, том замком, у Београду и на сваком другом месту, учинио све да га представи издајником који неће да потпише нешто своје.

"Уговор који није био ни усаглашен ни изгласан на Влади, тражили сте ми да закључим уговор да би имали разлог да ме разријешите. А ја и ова Влада спремни смо, колико је данас, да потпишемо Темељни уговор", поручио је Кривокапић.

"ДФ и на власти жели да остане опозиција"

Према његовима речима, ДФ, када је коначно дошао на власт, жели да остане опозиција, "очигледно несвесни одговорности коју носи власт".

Истакао да у ДФ-у нису у праву када захтевају нешто позивајући се на број мандата који, како је рекао, нису само њихови и гласача њихових партија, већ су мандати оних који се нису видели и не виде на партијским листама.

Поручио ДФ-у да им неће дозволити да се играју са оним што је, како је казао, уместо њих стекао народ Црне Горе.

"Да арчите његову победу, да са позиција председника управних и других одбора пљујете по Влади која вас именује, да дестабилизујете читаву земљу, да уносите немир и ширите песимизам, да устоличавате пропаганду уместо принципа", навео је Кривокапић.

Поручио је и да неће дозволити ДФ-у да се игра са народом Црне Горе, јер народ, како је навео, јасно препознаје да процес обнове не може ићи преко ноћи.

"И поред ваших игара, разазнаје шта је истина, а шта су партијска сплеткарења", закључио је Кривокапић.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво