Читај ми!

Влада РС усвојила предлог закона о непримењивању Инцкове одлуке

Влада Републике Српске је после седнице изнела став о Предлогу закона о допуни Кривичног законика Републике Српске и о Предлогу закона о непримењивању Одлуке високог представника, који би требало усвојити по хитном поступку.

Како се наводи у саопштењу прес-бироа Владе Српске, власти у Бањалуци сматрају да је Предлог закона о допуни Кривичног законика Републике Српске, усаглашен са Уставом, правним системом Републике Српске и Правилима за израду закона и других прописа Републике Српске, те да се може упутити у даљу процедуру.

У саопштењу се истиче и да је Влада РС утврдила и мишљење на Предлог закона о непримењивању Одлуке високог представника којом се доноси Закон о допуни Кривичног закона Босне и Херцеговине, по хитном поступку.

"Влада Републике Српске сматра да је Предлог закона о непримењивању Одлуке високог представника којом се доноси Закон о допуни Кривичног закона Босне и Херцеговине, усаглашен са Уставом, правним системом Републике Српске и Правилима за израду закона и других прописа Републике Српске, те да се исти може упутити у даљу процедуру", истакнуто је у саопштењу.

У међувремену, седница Савета министара БиХ која је била заказана за раније данас одложена је по налогу председавајућег Зорана Тегелтије.

На интернет порталу Савета навoди се да ће нови термин одржавања седнице бити благовремено објављен.

Раније су у знак протеста због одлуке одлазећег високог представника у БиХ Валентина Инцка да наметне допуне Kривичног закона Босне и Херцеговине којима се забрањује и кажњава негирање геноцида, политички представници из Републике Српске одучили да не учествују у раду три највећа тела у заједничким институцијама БиХ (оба парламентарна дома, Председништво БиХ и Савет министара).

уторак, 16. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво