Читај ми!

Приштински аутобус слетео код Славонског Брода – десеторо мртвих, много повређених

У тешкој саобраћајној несрећи која се догодила приликом слетања аутобуса код Славонског Брода, у близини наплатних кућица, погинуло је десет особа, а више од 40 примљено у болницу, од којих је 15 у тешком стању. Аутобус је возио на линији Франкфурт–Приштина, у њему је било 67 путника и два возача. Шеф Цивилне заштите Хрватске Дамир Трут изјавио да је погинуло девет путника и возач. Увиђај је завршен, ухапшен возач који је рекао да је на тренутак заспао.

У саобраћајној несрећи, која се догодила у 6.20, погинуло је десет особа, а више од 40  превезено је у болницу у Славонском Броду, преноси Индекс.

Шеф цивилне заштите Дамир Трут и министар здрaвља Вили Берош отишли су на место несреће. Након обиласка болнице у Славонском Броду, Берош је рекао да је 15 особа тешко повређено. У аутобусу је било и малолетника, а једна девојчица је теже повређена. 

Трут је саопштио да је у аутобусу било 67 путника и два возача. "Нажалост, 9 путника и један возач су погинули", рекао је Трут.

"Осам их је теже озлијеђено, четверо их је оперирано. Четрнаест путника и један возач су у полицијској постаји, чекају смјештај у објект који ће им осигурати жупанија", казао је Трут.

Увиђај је завршен, а возач је ухапшен. "Казао је да је на тренутак заспао", рекао је заменик општинског тужиоца Славко Прањић.

Након пријема повређених путника у болницу, доктор Јосип Самарџић изјавио је да је 45 особа затражило лекарску помоћ, и да је у том тренутку било осам тешко повређених.

Прва полицијска информација говорила је о троје мртвих, да би се онда број погинулих повећао на десет. 

Аутобус, који је слетео са пута, саобраћао је на редовној линији Франкфурт–Приштина. 

Из Туристичке компаније "Дева турс" из Ђаковице рекли су да је њихов аутобус, који је слетео с пута код Славонског Брода, превозио гастарбајтере и чланове њихових породица из Франкфурта у Приштину.

Навели су да за сада немају других података о страдалима.

Полиција је накнадно установила да није реч о аутобусу из Северне Македоније, како је првобитно саопштено, већ о аутобусу са КиМ.

"Једна од најтежих несрећа" 

Начелник станице Саобраћајне полиције Славонски Брод Фрањо Галић рекао је да је то једна од најтежих несрећа које је видео.

"Био сам на многим несрећама, но ова је стварно тешка и мислим да улази у ред најтежих несрећа којима сам ја свједочио. Аутобус је био пун, но не могу рећи је ли међу мртвима или озлијеђенима било и дјеце. Према ријечима путника, у аутобусу је било преко шездесет особа", казао је начелник Галић.

Пленковић и Милановић изразили саучешће 

Хрватски премијер Андреј Пленковић изразио је саучешће поводом несреће и рекао да су с великом тугом примили вест о слетању аутобуса код Славонског Брода у којем је живот изгубило 10 људи, да се и да се нада да ће се повређени опоравити.

"Због страшне несреће разговарао сам с министром унутарњих послова Давором Божиновићем и министром здравства Вилијем Берошем. Министар Берош и равнатељ цивилне заштите Трут кренули су према Славонском Броду како би се упознали са свим околностима несреће и пружањем здравствене скрби озлијеђеним путницима", написао је Пленковић на Твитеру.

Председник Хрватске Зоран Милановић изразио је саучешће породицама путника који су настрадали у несрећи код Славонског Брода.

"Озлијеђеним путницима желим што бржи опоравак", написао је Милановић на Фејсбуку.  

Из "Хрватских аутоцеста" саопштено је да је због несреће прекинут саобраћај на ауто-путу А3 Брегана–Липовац између чворова Славонски Брод Запад и Славонски Брод Исток у смеру Липовца.

Саобраћај је преусмерен и вози се обилазним правцима.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво