Читај ми!

Макрон Заеву: Ваша земља заслужује да почне преговоре са ЕУ без одлагања

Француски председник Емануел Макрон рекао је премијеру Северне Македоније Зорану Заеву током разговора у Јелисејској палати да Северна Македонија заслужује да започне преговоре са ЕУ без одлагања, након што је спровела важне реформе у последње четири године.

Француски председник рекао је да је одлука о отварању преговора о чланству Северне Македоније донета у марту 2020. године.

"Сада је време да се та одлука примени. Спреман сам да активно подржим проналажење уравнотеженог компромиса са Бугарском. С обзиром на важне реформе које сте предузели од 2017. године, ваша земља заслужује да без одлагања започне преговоре са Унијом", рекао је Макрон.

Заев је заједно са потпредседником владе за европска питања Николом Димитровим и министром спољних послова Бујаром Османијем у Паризу. Посета обележава 28 година од успостављања дипломатских односа две земље.

Европска комисија је у марту 2020. препоручила безусловни почетак преговора о приступању Северне Македоније ЕУ, али Европски савет још увек није усвојио препоруку због бугарског вета.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво