Читај ми!

Црна Гора, опозиција напустила седницу о изменама закона о тужилаштву

Посланици опозиције напустили су вечерас заседање Скупштине Црне Горе током расправе о изменама Закона о државном тужилаштву.

Демократска партија социјалиста позвала је на дијалог о избору челних људи правосуђа, тражећи да се сутра не гласа о том закону, а пошто је тај предлог одбијен на седници Колегијума Скупштине сви посланици опозиције напустили су заседање парламента.

Након паузе у заседању од 45 минута, посланик Демократске партије социјалиста (ДПС) Данијел Живковић је рекао да на колегијуму председника није постигнут договор, јер имају различита политичка виђења.

Реакао је и да је то очекивао од Демократског фронта (ДФ) али не и друге две чланице владајуће коалиције.

"Сходно томе, парламентарна опозиција неће учествовати даље у расправи по овој тачки. Очекивали смо да вам 20 дана које смо тражили неће ништа значити у овој ситуацији. Нисмо казали да повучете законско решење него одложите усвајање на 20 дана. Очигледно да ви одбијате ту пружену руку. Није добро што је тако из простог разлога што се позивате на владавину права, на демокртаске принципе на европску агенду и интеграције а доносите законско рјешење које је супротно Уставу, супротну мишљењу Европске комисије (ЕК) и супротно ономе што је европска пракса", навео је Живковић.

Додао је да не постоје разлози да опозиција и даље учествује у даљем раду седнице.

"Сходно томе више не постоје разлози да опозиција учествује у даљем раду ове седнице по овој тачки дневног реда, председниче Бечићу. А ви директно сносите одговорност на одбијање договора по питању избора челних људи у правосуђу", додао је Живковић.

Живковић је раније рекао да је ДПС спреман да у наредних 20 дана отвори разговоре о именовању челних људи у правосуђу, ако парламентарна већина не буде сутра гласала о Предлогу измена закона о државном тужилаштву.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво