Читај ми!

"Резолуција о геноциду у Сребреници" на дневном реду Скупштине Црне Горе

Посланици Скупштине Црне Горе прихватили су предлог Ервина Ибрахимовића, посланика Бошњачке странке, да се дневни ред допуни "Резолуцијом о геноциду у Сребренци".

За тај предлог гласала су 42 посланика, 15 је било против, док је 21 посланик био уздржан.

"Оправданост иницијативе је свакодневна. Ми у држави која је лидер у ЕУ интеграцијама доживљавамо пораст негирања геноцида. Овај дом не смије дозволити промоцију ратних злочинаца. Ово није усмјерено против једног народа већ је циљ помирење и суочавање са прошлошћу. Без суочавања са прошлошћу не можемо помирити регион", рекао је Ервин Ибрахимовић приликом образложења и позвао посланике да гласају по савести.

Иначе, посланици опозиције у црногорском парламенту на дaнашњем заседању носе "цвет Сребренице", у знак подршке невладиној организацији у БиХ "Мајке Сребренице".

Сребренички цвет је опозиционим посланицима, међу којима су најбројнији они из ДПС-а Мила Ђукановића, уочи седнице је поделила посланица Бошњачке странке Кенана Харбић са својим колегом Амером Смаиловићем.

Харбићевој и Смаиловићу су на томе посебно захвалиле чланице удружења "Мајке Сребренице" на твитер налогу тог удружења.

Бошњачка странка је била традиционални партнер ДПС-а и, све до августа прошле године и њиховог одласка са власти, посланици те странке нису покретали питање изјашњавања о злочину у Сребреници као геноциду.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво