Читај ми!

"Убиј Србина" у Вуковару; Полиција: Скуп био под контролом

Стотињак у црно обучених младића, поред крста у Вуковару, уз бакље су развили транспарент на којем је писало "Kољачи и злочинци табу су тема. Хрвате се у затвор за узвике спрема", да би потом скандирали "Убиј Србина".

Портал Новости подсећају да је ПУ вуковарско-сријемска подела кривичне пријаве против 14 особа са свог подручја које су прошле недеље учетвовале у усташком маршу кроз Борово скандирајући "Ој хрватска мати, Србе ћемо клати" и "Убиј Србина", и све то у пратњи двају полицијских возила.

Полицајци су реаговали тек након што је председник општине Борово Зоран Баћановић започео снимање скупа.

Председник вуковарске Самосталне демократске српске странке Срђан Kолар каже да је чуо за инцидент, с обзиром на то да су га звали бројни Вуковарци.

"Знамо да су људи узнемирени, посебно након оног шта је било прошлу недељу у Борову. Људи зову и питају шта се догађа. У страху су и затварају у своје куће", истиче Колар, преноси портал Српског народног већа.

Каже да колико је упознат, крај крста су само развили транспарент којем је писало: "Kољачи и злочинци табу су тема. Хрвате се у затвор за узвике спрема". 

"Међутим, код ресторана 'Морнар', око 11 часова, дошло је до инцидента, јер ја та скупина извикивала ''Убиј Србина' на шта је полиција реаговала. Верујем да је до свега дошло због бунта јер су приведени они који су прошлу недељу у Борову скандирали сличне пароле па су приведени. Желим да поновим да су људи узнемирени", навео је Колар.

Портпарол полиције: Није било ремећења јавног реда и мира

Драгослав Живковић, портпарол Полицијске управе вуковарско-сријемске потврдио нам је да је дошло до окупљања између 150 и 200 људи поред крста у Вуковару, да окупљање није било најављено, да су учесници долазили у гупама и да је полиција скуп држала под контролом.

"Није забиљежено ремећење јавног реда и мира. Све је документирано и евидентирано и ако се утврди да је било одређених проблема полиција ће реагирати. Око догађања и евентуалних привођења крај ресторана "Морнар" не знамо ништа нити смо тиме упознати, додао је Живковић,

Живковић такође мисли да се ради о реакцији навијачких скупина након прошлонедељног скупа у Борову.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво