Читај ми!

Абазовић: Улица неће бирати начелнике центара безбедности

Неће улица постављати начелнике центара безбедности у Црној Гори, поручио је потпредседник Владе Црне Горе Дритан Абазовић, коментаришући реакцију дела јавности након што је за шефа пљеваљске полиције именован Харис Ђурђевић.

Абазовић је након саслушања у Специјалном полицијском одељењу рекао да је потребно извршити проверу о чему се ради, те који су мотиви такве реакције јавности, односно јесу ли у питању професионлане или личне референце које су, каже он, мање важне.

"Нећемо моћи да функционишемо ако ће одређена политичка опција, којој се не свиђају нека именовања, организовати протесте", рекао је Абазовић.

Ако је професионални пропуст разлог протеста, каже Абазовић, онда је то забрињавајуће и требало би да се размотри.

"Недодирљивих нема, никакав проблем да се замени ако за то постоје услови. А осуђујем шовинистичке и националнистичке поруке које су се чуле од мање групе људи. То не доприноси миру и суживоту", рекао је Абазовић, уз поруку да грађани свакако имају право да искажу незадовољство, али да је неприхватљиво ако је оно мотивисано верским или политичким опредељењем.

"Дозволите да то није принцип и да тако нећемо моћи да функционишемо. Шта сад треба, у сваком граду кад буде неко именовање нека политичлка опција је наздовоља и треба да протестује. То не може држава да прихвати као принцип", рекао је Абазовић.

Испред Центра безбедности у Пљевљима у понедељак су протестовали грађани због постављења Хариса Ђурђевића за новог начелника полиције у том граду, док су пљеваљски одбори Нове, Демократа, ДНП-а и Покрета за Пљевља затражили од Владе да поништи одлуку о именовањиу Ђурђевића.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво