Читај ми!

Милановић о "нон пејперу": Ко год да је аутор, прсте даље од БиХ

Председник Хрватске Зоран Милановић изјавио је да је прича о мирном разлазу у Босни и Херцеговини толико неозбиљна, али истовремено и опасна да је не треба стављати чак ни на "нон-пејпер", ма од кога год долазила.

Зоран Милановић је поручио да нема говора о разлазу БиХ.

"Било какво мирољубиво разилажење - Хрватска до Дрине, Београд до Уне - то не долази у обзир. И у том смислу тај папир је велико с..... Што се мене тиче, нема говора о разлазу БиХ", рекао је Зоран Милановић.

Милановић каже да се нада да неслужбени дипломатски документ није дошао из Љубљане, јер "објективно ја њих доста поштујем и мислим да нису баш так залупани", каже Милановић.

"Долази ли то од њега (Јанше) или не, то немам појма, али бих рекао ономе ко је аутор тога да држи прсте даље од Босне и Херцеговине", поручио је Милановић. 

Председник Словеније Борут Пахор у петак је на конференцији за новинаре рекао да је привржен целовитости БиХ, да се противи мењању граница на Балкану и да се заузима за убрзање укључења у Европску унију свих држава у региону.

Словеначки премијер Јанез Јанша негирао је да је било какав "нон пејпер" о томе послао у Брисел, а њему блиски медији наводе да су те оптужбе покушај домаће опозиција да компромитује премијера пре него што Словенија почетком јула преузме председавање ЕУ.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво